Skip to main content

Întrebări frecvente

Pot sa fac un nou credit daca am deja unul în desfașurare?

Băncile nu au restricții la numărul de credite pe care un client le poate avea în derulare. Astfel, chiar daca ați contractat în trecut un împrumut de nevoi personale pe care încă nu l-ați achitat integral puteți să mai contractați un alt împrumut tot de la aceeași banca sau de la o instituție diferită, atâta vreme cât vă încadrați în normele de creditare în vigoare. Ceea ce contează este raportul dintre suma ratelor aferente tuturor împrumuturilor pe care le-ați contactat sau le solicitați și venitul total al dvs. sau al familiei.

Pot obține un credit daca sunt raportat în Biroul de Credite?

Împreună vom încerca să găsim o soluție de finanțare potrivită nevoilor tale actuale. Dacă la un moment dat ai întâmpinat dificultăți care te-au adus în imposibilitatea achitării la timp a creditelor, nu înseamnă ca ți s-au închis toate porțile.

În cât timp pot obține un credit?

În funcție de tipul de credit pentru care ai optat, dar și de alți factori, durata de aprobare variază de la câteva zile pentru creditele de nevoi personale, până la 3-4 săptămâni pentru creditele ipotecare.

Cum se incaseaza despagubirea?

Plata despagubirilor se poate face fie direct catre service-ul auto care ti-a reparat masina, fie asiguratorul iti poate plati o suma de bani, pe care sa o folosesti pentru a achita reparatia.

Ce daune acoperă o asigurare auto obligatorie

Conform prevederilor stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară, asigurarea auto obligatorie acoperă numai daunele care au fost provocate de un vehicul asigurat către o terță parte. Este obligatoriu ca evenimentul care a provocat daunele să fi fost produs în perioada de valabilitate a poliței RCA, iar valoarea despăgubirilor să se încadreze în limitele prevăzute conform contractului de asigurare. Printre daunele pentru care se acordă despăgubiri bănești, conform poliței de asigurare RCA, se numără:

  • vătămările corporale sau decesul;
  • prejudicii care nu au caracter patrimonial;
  • pagube materiale;
  • pagube care reprezintă o consecință a lipsei de folosire a vehiculului avariat, în condițiile stabilite de lege;
  • cheltuieli de judecată rezultate în urma inițierii procesului civil, de către persoana prejudiciată.

Ce este polița de asigurare PAD a locuinței?

Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale este obligatorie si acoperă daunele produse de inundații, cutremure sau alunecări de teren asupra locuințelor.

Ce riscuri acoperă polița de asigurare facultativă?

Riscurile acoperite sunt diverse si complexe, principalele fiind dezastrele naturale (cutremur, inundații, alunecări de teren), fenomenele atmosferice (furtună, vijelie, grindină), pagubele produse accidental imobilului (incendiu, trăznet, explozie), precum si alte riscuri opționale oferite de către companiile de asigurare din Romania.

Câte tipuri de asigurare PAD există?

Locuință tip A – construcția cu structura de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămida arsă sau din orice alte material rezultat in urma unui tratament termic si/sau chimic, pentru care suma asigurată este 20.000 EUR.
Locuință tip B – construcția cu pereți exteriori din cărămida nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic, pentru care suma asigurată este 10.000 EUR.

Care sunt principalele riscuri acoperite de asigurarea CASCO?

Principalele riscuri acoperite sunt (A) Avariile partiale sau totale (ciocniri, loviri, zgarieri) (B) Furtul partial sau total (C) Fenomene atmosferice (furtuna, grindina, etc.) (D) Acte de vandalism. De asemenea, in functie de pachetul de asigurare selectat, se pot asigura si alte riscuri.

De ce este asigurarea RCA obligatorie?

Toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România au obligația de a încheia Asigurarea de Răspundere Civilă Auto RCA. Scopul acestei asigurări este ca cel păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba.

Unde este valabilă asigurarea RCA?

Asigurarea obligatorie RCA este valabilă cel puţin pe: teritoriul României, teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene şi cele aparţinând Spaţiului Economic European, teritoriul statelor care leagă direct două ţări membre ale Uniunii Europene în care nu există birou naţional.

Despagubirea, in caz de accident auto

În conformitate cu legislația în vigoare, asigurătorul RCA are obligaţia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretenţiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă.

Cum este calculata prima unei polite RCA?

Primele de asigurare pentru RCA sunt influentate de varsta soferului, tipul si marca autovehiculului, cilindree. Unii asiguratori iau in consideratie si judetul sau localitatea in care locuieste soferul autovehiculului, existand statistici ale zonelor cu accidente frecvente, deci risc ridicat pentru asigurator

Ce înseamnă decontarea directa

Este serviciul auxiliar de gestionare a daunelor de către asigurătorii RCA a propriilor asigurați, care se ofertează obligatoriu de către asigurator, iar achiziția acestuia de către asigurat este opțională.

Cu alte cuvinte, în cazul achiziționării serviciului de decontare directă, dacă accidentul se produce pe teritoriul României, vehiculele implicate în accident sunt înmatriculate/înregistrate în România, prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor și ambele vehicule dețin asigurare RCA valabilă la data evenimentului, atunci persoana prejudiciată își poate deschide și administra dosarul de daună prin propriul asigurator RCA.

Ce este polița de asigurare facultativă a locuinței?

Asigurarea facultativă a locuinței acoperă construcțiile cu destinație de locuință situate pe teritoriul Romaniei si eventualele anexe, dependințele, cat si conținutul acestora (opțional), pentru daune materiale cauzate de producerea riscurilor asigurate.

Ce riscuri acoperă polița PAD?

PAD-ul acoperă construcțiile cu destinație de locuință situate pe teritoriul Romaniei, aflate in proprietatea persoanelor fizice sau juridice, din mediul rural sau urban si care sunt inregistrate in evidențele organelor fiscale.
Locuințele situate in clădirile expertizate tehnic in condițiile legii de catre experti tehnici atestați si incadrate in raport de expertiză tehnică in clasa 1 de risc nu se asigură pentru niciunul din riscurile prevăzute de lege.

Ce este asigurarea CASCO?

Asigurarea CASCO este o asigurarea Auto Facultativa care asigura autovehiculele inmatriculate in Romania cu o vechime de pana la 8 ani, iar in anumite cazuri de pana la 15 ani. Asigurarea CASCO este o asigurare complementara RCA, acoperind riscurile de accidente si furt ale propriului autovehicul.

Ce este fransiza CASCO?

Fransiza reprezinta suma pe care o achita asiguratul in caz de producere a unei daune. Ea are fie o valoare fixa, fie reprezinta un anumit procent din valoarea asigurata. Alegerea fransizei scade pretul politei CASCO, cu cat este mai mare fransiza cu atat este mai mic pretul politei CASCO.